Vellykket mor og barn projekt
I august besøgte jeg børnehjemmet ’Mother and Child Foundation’ i Kerala i Sydindien, som støttes af Sankt Vincent Grupperne. Jeg havde et ønske om at se børnehjemmet, som jeg sammen med Maria-Leonora Christensen, havde samlet penge ind til i halvandet år.
Pengene får vi ved at fordele varer, som er frasorteret og vi anmoder modtagerne om til gengæld at støtte børnehjemmet. På nu snart to år har vi på den måde indsamlet kr. 136.000. Her er også faste donorer imellem. Vi indsamler hver måned kr. 5.000. For det kan fem piger på 18 år få uddannelse samt kost og logi.
På hjemmet er der 150 børn fra 0-18 år. Det er bl.a. gravide og hjemløse. Mange er voldtagne børn med en hård skæbne. Er de under 18 år beholder de ikke deres barn, da de ikke vil være i stand til at klare et barn. Børnenes skæbner bekymrer Joshy Mathew, leder af børnehjemmet, meget.
En 5-årig dreng, som faderen havde tvunget til at ryge hash, var stjerne forvirret, kunne intet, og sagde kun grimme ord, da politiet kom med ham. Nu efter 11 måneder går det bedre, men hjernen har taget skade og han må behandles med medicin. Der er mange sager med misbrugte børn.
Nogle af de børn der kommer findes af politiet når de tigger og ikke ved, hvor de bor. Fra 12-års alderen får de lov til at hjælpe med alt husligt arbejde såsom at hænge vasketøj op have køkkentjans. Hver dag kommer der store mængder grøntsager, der skal renses.
Der sidder de så på gulvet ca. 10 piger, der også skal passe skolen. De store drenge får også opgaver. Når de bliver 18 år får de et kørekort. Er der børn, som kan klare en højere uddannelse, får de mulighed for det med hjælp fra børnehjemmet.
Mit indtryk var at børnene har det godt og virker glade. De er meget velpassede og pæne i tøjet. To voksne hjælper en gruppe på 10-12 mindre børn med alt fra de står op til de går i seng. På den måde var de delt i mindre grupper. De eneste, der er lønnede var dem der laver mad. Der er ikke råd til mere. Børnehjemmet drives ved hjælp af donationer. Der er ingen støtte fra den indiske stat.
Kirsten Baltzer